ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ-ΠΑΛΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
          Αναχώρηση από Ομόνοια 08:00 το πρωί. Πρώτη μας στάση η Ελευσίνα, για προαιρετική επίσκεψη στο μουσείο. Η Ελευσίνα, μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της αρχαίας Ελλάδος, έγινε δήμος εξαρτώμενος από την Αθήνα, αλλά λόγω της θρησκευτικής σημασίας του είχε την άδεια να κρατήσει τον τίτλο της πόλεως και να κόβει δικό της νόμισμα. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή σε όλη την Ελληνική επικράτεια λόγω του ότι εκεί τελούνταν τα Ελευσίνια μυστήρια προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης.
Συνεχίζουμε με στάση στα Λουτρά Ωραίας Ελένης χωριό του Νομού Κορινθίας, 9 χλμ νότια του Ισθμού της Κορίνθου είναι παραθαλάσσιο και αναπτύχθηκε κατά τη δεκαετία του 90. Το όνομα πιθανόν προέρχεται από τα ιαματικά λουτρά της περιοχής όπου πιστεύεται ότι έκανε το μπάνιο της η Ωραία Ελένη.
Επόμενος προορισμός είναι η παραλία Παλαιάς Επιδαύρου για προαιρετικό γεύμα και μπάνιο. Ο παραθαλάσσιος αυτός οικισμός της Πελοποννήσου, με τις υπέροχες δαντελωτές παραλίες πήρε ζωή χάρη στις παραστάσεις του αρχαίου θεάτρου και πλέον στις προβλήτες του δένουν κάθε καλοκαίρι δεκάδες κότερα και ιστιοπλοϊκά. Ηθοποιοί και θεατρόφιλοι το επέλεξαν για «στέκι» των διακοπών τους, ενώ πολλοί διάσημοι έκτισαν βίλες στην κατάφυτη από ελιές και εσπεριδοειδή περιοχή.
Αναχώρηση για την Κόρινθοκαι προαιρετική επίσκεψη στην εκκλησία- μητρόπολη του Αποστ. Παύλου. Η όλη σύλληψη του ναού βασίζεται στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Θεωρείται ένα από τα υποδείγματα νεώτερης εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Καθόμαστε για απογευματινό καφέ στην παραλία Καλάμια που είναι η κυριότερη και πολυπληθέστερη παραλία της Κορίνθου (πήρε το όνομά της από τις πολλές καλαμιές που υπήρχαν στην περιοχή). Επιστροφή στην Αθήνα.
Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ/άτομο