Μονοήμερη εκδρομή στην Σαλαμίνα

Η μονοήμερη εκδρομή μας στη Σαλαμίνα ήταν άλλη μια επιτυχία από πλευράς συμμετοχής και θεματικού ενδιαφέροντος. Επισκευθήκαμε τη Μονή Φανερωμένης όπου θαυμάσαμε τις υπέροχες αγιογραφίες που κάλυπταν και την παραμικρή επιφάνεια του ναού και μάθαμε από την ηγουμένη και την ξεναγό μας την ιστορία του. Ο τάφος του Γ. Καραϊσκάκη και η παρουσίαση λεπτομερειών της ζωής του στην πόλη της Σαλαμίνας (Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου) μας γύρισε πίσω στον καιρό του 1821, στα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων μας και στις αδύνατες στιγμές τους.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και ξενάγηση στη φρεγάτα Σαλαμίς ένα από τα σημαντικότερα πλοία κρούσης του Πολεμικού μας Ναυτικού. Με τη βοήθεια του κυβερνήτη και του πληρώματος είδαμε τους χώρους του πλοίου, τον οπλισμό του και μάθαμε τις δυνατότητες αυτής της εξαιρετικής μονάδας του ναυτικού μας. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία που έγινε δυνατή μετά την ευγενή χορήγηση ειδικής άδειας από το Γεν. Επιτελείο Ναυτικού. Ευχαριστούμε το Πολεμικό Ναυτικό για τη φιλοξενία.

Η εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, στο χώρο της ιστορικής Ναυμαχίας της Σαλαμίνας το 480 πΧ. 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ