ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018

Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο του Συλλόγου μας! Για τον τοίχο ή για το γραφείο και με επιλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες γειτονιών του όμορφου χωριού μας. Αλλά όχι μόνο! Φέτος παίρνουν τη θέση τους στις σελίδες του ημερολογίου και έξι ξωκλήσια των Λευκών δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στη θεματολογία του. Μια επιμελημένη έκδοση που είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσει όλα τα μέλη και τους φίλους μας. 
 
Ένα απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης:
 
... Μπορεί να περπατάει κανείς πολλά χρόνια σ’ ένα δρομάκι και να μην έχει σταθεί ποτέ μια στιγμή να το καλοπροσέξει. Βαδίζει πάντα βιαστικά!
Μπορεί να αγναντεύει κανείς πολλές φορές ένα τοπίο  και να μην έχει σταθεί ποτέ μια στιγμή η ματιά του στο ταπεινό εκείνο εκκλησάκι, να μην αναρωτήθηκε ποτέ ποιός το συγυρίζει και διατηρείται έτσι ολοκαίνουργιο στο χρόνο!
Και αν κάποτε κάτι συμβεί που θα μας υπαγορέψει προσεκτικότερη ματιά, τότε ανακαλύπτουμε τον προικισμένο τόπο μας. Φρεσκοασπρισμένες αυλές και πεζούλες, πολύχρωμα γεράνια και μυρωδάτα βασιλικά, βουκαμβίλιες και κληματαριές που παίζουν κρυφτό στις βεράντες, σπίτια με γαλανά πορτοπαράθυρα, τυχαία δείγματα σπάνιας αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής... Πάλλευκα εκκλησάκια με τους ακούραστους νοικοκυραίους τους - «ναοί θησαυροί» με το γούστο του ευλαβούς νησιώτη - σταυροί και τρούλοι που μας συντροφεύουν στα απλά μα και στα δύσκολα, ταπεινή Δόξα του Θεού, ξερολιθιές και ελιές γέρικες  που διηγούνται τον αγώνα του ανθρώπου. Κι όλα αυτά κάτω από ένα μπλε ουρανό με φόντο μια θάλασσα πλατιά!
Το Ημερολόγιο του Συλλόγου μας φέτος ας είναι αυτή η «προσεκτικότερη ματιά» που λέγαμε! Ξεφυλλίστε το κι αφήστε τις αισθήσεις σας να σας ταξιδέψουν...