Η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ

Η φετινή τριήμερη ανοιξιάτικη εκδρομή του Συλλόγου μας (23-25 Μαρτίου 2018) ήταν κατά γενική ομολογία μία από τις ωραιότερες και πιο επιτυχημένες μας εκδρομές. Γέμισαν ομορφιά τα μάτια και η ψυχή μας. Οι χιονισμένες πλαγιές της Πίνδου, τα απέραντα δάση της μαύρης πεύκης και των ελάτων, τα μικρά χωριά φωλιασμένα σε ξέφωτα του πυκνού δάσους, άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην καρδιά μας με την ομορφιά και το μεγαλείο τους.

Με το ξεκίνημα από την Ομόνοια βγήκαν ως είθισται οι πρώτες σούμες και τα πρώτα κεράσματα, ενώ από το CD ακουγόταν ο Καλαντζής σε αγαπημένα παλιά τραγούδια. Πλησιάζοντας στη Λαμία, αφήσαμε πίσω τη λιακάδα και βουτήξαμε στην ομίχλη και τη βροχή. Σαν αντίδραση, βγήκε η δεύτερη γύρα σούμας, με ξηρούς καρπούς και αλμυρά και ήρθαμε στα ίσα μας! Έξω βροχή και ομίχλη, και μέσα στο πούλμαν λιακάδα και χαρά Θεού! Το κέφι δεν άργησε να ανάψει, το ένα ποτηράκι διαδεχόταν το άλλο και το ρυθμό στα τραγούδια αυτή τη φορά έδινε το ντέφι που η αγαπητή Χαρίκλεια χτυπούσε με περισσή χάρη και μπρίο, χορεύοντας και τραγουδώντας και η ίδια.

Φαγητό στην Καλαμπάκα, υπό τη σκιά των Μετεώρων κι αρχίσαμε να ανεβαίνουμε στον ορεινό όγκο που υψωνόταν μπροστά μας. Η Πίνδος μας χαιρετούσε χιονοσκέπαστη. Εδώ η άνοιξη δεν είχε φτάσει. Τα δέντρα, γυμνά ακόμα, ύψωναν τα κλαδιά τους σαν να παρακαλούσαν για ένα χάδι του ήλιου για να ανθίσουν.

Αργά το απόγευμα φτάσαμε στο Πίνδος Παλάς, το ξενοδοχείο μας, και τακτοποιηθήκαμε στα καλόγουστα δωμάτια. Από το σαλόνι-καφετέρια του ξενοδοχείου, η θέα ήταν καταπληκτική. Καθώς η μέρα τελείωνε, άρχισε να πέφτει ψιλό χιονάκι. Γοητευμένοι από το θέαμα και με αστεία του τύπου «Άντε, είδαμε και μια άσπρη μέρα κι εμείς!» δεν θέλαμε να ξεκολλήσουμε από τους αναπαυτικούς καναπέδες και το αναμμένο τζάκι όπου τριζοβολούσαν χαρούμενα τα χοντρά ξύλα. Ο εκκλησιασμός το βραδάκι σε κοντινό χωριό (Πολυνέρι) ήταν μια ταιριαστή εμπειρία (τελευταίοι Χαιρετισμοί) Η επόμενη μέρα ήταν η μέρα της εξερεύνησης! Τέσσερα τζιπ παρέλαβαν τη μισή ομάδα για μια ξενάγηση στο παρθένο δάσος ενώ ο Θοδωρής και οι υπόλοιποι εκδρομείς ξεκίνησαν μια μεγάλη βόλτα προς τα κοντινά γεφύρια και χωριά. Αργά το μεσημέρι, γεμάτοι εντυπώσεις και υπέροχες εικόνες, φτάσαμε για φαγητό στη Σαμαρίνα περνώντας από το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Την επομένη, 25 Μαρτίου, είχε σειρά το Παλαιοντολογικό Μουσείο στις Μηλιές όπου θαυμάσαμε τους τεράστιους απολιθωμένους χαυλιόδοντες μαμούθ και άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα. Συνέχεια με την πόλη των μανιταριών, τα Γρεβενά για καφέ και μανιταρόσουπα, με τελευταίο σταθμό την πόλη των Τρικάλων για μπακαλιάρο σκορδαλιά!

Και ήρθε η ώρα του γυρισμού. Που κάθε άλλο παρά θλιβερή ήταν. Μέχρι την Αθήνα, δεν έμεινε σταγόνα σούμας, τα κεράσματα φαγώθηκαν, τα γέλια, οι φωνές και τα τραγούδια δεν σταμάτησαν παρά μόνο όταν το πούλμαν πάρκαρε μπροστά στον Χόντο στην Ομόνοια!

Ήταν ένα υπέροχο τριήμερο, που άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Όμως περισσότερα στο επόμενο Ενημερωτικό Δελτίο του Συλλόγου που θα εκδοθεί εντός των ημερών.

Δείτε φωτογραφίες εδώ.