ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρα 10:30, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Πάρου διοργανώνει επίσκεψη – ξενάγηση στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη (Αγ. Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, 105 53 Αθήνα).

 

Το Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης στεγάζεται σε νεοκλασικό συγκρότημα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού και αποτελείται από δύο αρχοντικά που μετατράπηκαν σε ένα υποδειγματικό μουσειακό χώρο διεθνούς εμβέλειας. Κατά τη διάρκεια της μετατροπής του κτηρίου αποκαλύφθηκε στη στάθμη των θεμελίων, τμήμα του αρχαίου τείχους των Αθηνών, καθώς και αρχαίος τάφος τα οποία αναδείχθηκαν ώστε να είναι επισκέψιμα.

Η συλλογή είναι από τις σημαντικότερες του είδους παγκοσμίως και περιλαμβάνει μοναδικά εκθέματα από χώρες όπως Αίγυπτο, Περσία, Ιράκ, Τουρκία κα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η αίθουσα αρχοντικού από το Κάιρο που έχει ανασυσταθεί σε χώρο του Μουσείου (φωτο).

Είμαστε βέβαιοι ότι η επίσκεψη θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας !

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στις 10:30 στην είσοδο του σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου και αναχώρηση για το Μουσείο (περίπου 100 μέτρα απόσταση)

Αγορά εισιτήριων (οι επισκέπτες θα μεριμνήσουν για την αγορά των εισιτηρίων τους)

Η ξενάγηση από την επιμελήτρια της συλλογής θα ξεκινήσει το αργότερο στις 11:00. Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου 1,5 ώρα.

Εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, μετά την ξενάγηση θα πιούμε ένα καφέ στο roof garden του μουσείου μια από τις εντυπωσιακότερες ταράτσες της Αθήνας με θέα σε όλο το πανόραμα των μνημείων της πόλης (Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Αστεροσκοπείο, Θησείο, Κεραμεικός)

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης και για όσους το επιθυμούν θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της περιοχής.

 

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος του εισιτηρίου που θα προμηθευτούμε ατομικά στο ταμείο του Μουσείου (κανονικό 9 ευρώ και 7 ευρώ για άτομα άνω των 65)

Το κόστος του καφέ και του γεύματος (και τα δύο προαιρετικά) ανάλογα με την κατανάλωση του καθενός

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

Για λόγους ασφάλειας το μουσείο μας έχει παρακαλέσει να κρατήσουμε σχετικά περιορισμένο τον αριθμό των επισκεπτών οπότε είναι σημαντικό να ενημερώσετε εγκαίρως για την παρουσία σας στα παρακάτω τηλέφωνα:

Μαργαρίτα Κοντού - 6976335845

Κατερίνα Καστανιά – 6948246116

Γιάννης Τζανετής - 6972868955