ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Λευκιανών έγινε σήμερα το απόγευμα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου Αμαρουσίου. Παρά το τσουχτερό κρύο των ημερών η προσέλευση μελών, συμπατριωτών και φίλων του Συλλόγου μας υπήρξε μεγάλη και η αίθουσα γέμισε πολύ γρήγορα από χαρούμενα πρόσωπα που αντάλλασαν χαιρετισμούς και ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Η εκδήλωση άρχισε με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Χίου από μικρούς και μεγάλους καλαντιστές υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Α. Χανιώτη που μας «Καλησπέρισαν φέρνοντας αγέρα μυρωμένο». Μετά τα Λευκιανά κάλαντα ο π. Νικόλαος του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αμαρουσίου ευλόγησε την πίτα κι ακολούθησε η κοπή της από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Τζανετή. Την συγκέντρωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πάρου Μ. Κωβαίος που συμμετείχε στην εκδήλωση και με μήνυμά τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο έπαρχος Πάρου Κων. Μπιζάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Παντ. Τζανακόπουλος. 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την χορωδία Μελισσίων υπό τη διεύθυνση της κ. Καλλιόπης Σκιαδά με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια η κ. Μαρία Χανιώτου μας διάβασε ένα σύντομο διήγημά της και η γιορτή έκλεισε με την Χορωδία Μελισσίων και τη σοπράνο Έλκυ Μπουκίου σε ένα κλασσικό ρεπερτόριο.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχόμαστε και πάλι το 2019 να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί.

Η επόμενη συνάντησή μας θα είναι στην χοροεσπερίδα μας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (άνοιγμα Τριωδίου) στην Καλλιθέα. Λεπτομέρειες θα δοθούν με νέα ανάρτηση

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.